Monthly Archives

February 2018

1951/Kundër intelektualëve dhe shkencës

Nga Kastriot Dervishi Regjimi komunist ishte një regjim injorantësh mbi inteligjencien shqiptare. Ajo që ka ndodhur në këtë vend është ndër gjenocidet më të pashembullta në botë kundër intelektualëve. Si rrallë herë në histori, në vitet…

Para 20 shkurtit, 20 shkurt 1991 dhe më pas…

Nga Maksim Rakipaj Në ish kampin socialist filloi pluralizmi qysh në fillim të vitit '89, kudo në fillim më trimat, hungarezët dhe polakët që derdhën gjak për demokraci qysh më 1956, pastaj çekët, ra muri i Berlinit, filloi shpërbërja e…

Edhe njëherë mbi bombën në Ambasadën sovjetike

Nga Aleksndër Meksi * I ashtuquajturi “Incident” i bombës që u hodh në Ambasadën Sovjetike në Tiranë, më 19 shkurt 1951, përbën një shembull mjaftë kuptimplotë i politikës së terrorit, që Partia e komunistëve shqiptarë e instaloi qysh…