Monthly Archives

December 2017

Pse Trump ka të drejtë për Jeruzalemin

Ai që e bëri paqen më të vështirë që Barack Obama, me rezolutën e Kombeve të Bashkuara e një viti më parë që kriminalizonte praninë e Izraelit në zonat historike hebraike të qytetit. Trump ka rivendosur ekuilibrin e duhur Vendimi i…

Një kartoline për timonierin

Nga Av. Xhafer Sadiku Na thua se ti bën shtet! Ti nuk bën dot kurrë shtet. Se ti e koncepton shtetin si tepsi, që mbushet nga njerëzit e ndershëm dhe ua ndan lakenjve të tu, sipas lehjes që bëjnë për ty. Ti nuk bën dot shtet se nuk ke…

Alush Lleshanaku

Nga Kastriot Dervishi 24 dhjetori 1950 është data e vrasjes së njërit prej luftëtarëve të qëndresës antikomuniste kundër bandës komuniste të Tiranës, profesor Alush Lleshanakut. Ai u largua i plagosur nga Shqipëria në dhjetor…