Monthly Archives

November 2017

Njeriu që kujdeset për Flamurin “e tij”!

Nga Bislim Ahmetaj Shumë njerëz e njohin Gëzim Hidrin si “skllavi e gurit” epitet që ai vet ja ka ngjitur vetës së tij. Ai, gurin e ka kult dhe dashuri njëherësh. Me gurin jeton, me gurin beson se do të jetojë edhe në botën e përtejme. Aq…

Pjergulla e kulakut

Nga Av. Xhafer Sadiku Detyrimet atë vit ishin të rënda, por ata që ishin cilësuar kulak do të paguanin dyfish për të njëjtën sasi të ardhurash dhe nëse nuk i shlyenin dot, edhe dënimi ishte dy here më i lartë. Fshatarët i shikonin…

ERIONËT E RRUGËS DHE VELIAJ I BASHKISË…

Nga Agim Xhafka Sot u nisa drejt Korçës. Në mëngjes sapo i thashë mirëutakofshim rojes së garazhit më ze rrugën një makinë e Laçit. Bëhu pak më anash,i thashë ,sa të kaloj. Më pa sikur isha vrasësi i babait të tij.…

Dekomunistizimi, punë e pambaruar e PD-së

Nga Nebil Çika * Se pari dua te sqaroj një keqkuptim me një shkrim të botuar dje në “G.SH” për një projekt-ligji për dekomunistizimin qe PD-ja ne bashkëpunim me po përgatit . Kur ne themi qe :”Është kriminal dhe i pa pranueshëm qe Gramoz…

Egjipt: 235 të vrarë nga një sulm në një xhami

235 besimtarë u vranë sot nga militantët në një xhami që ndodhet në veri të gadishullit të Sinait. Lajmi u konfirmua nga autoritetet e sigurisë egjiptiane. Ata thanë ekstremistët kishin në shënjestër përkrahësit e forcave të…