Browsing Category

OPINION

BYREKU…

Nga Agim Xhafka Çdo ditë e kujton Rrema gjëmën që i ndodhi. Thuajse dy vjet para,afër mëngjesit,i trokitën fort te porta. -Çohu,-i tha Nadirja e u kthyhe nga krahu tjetër. Se kështu i zgjonin nga që ngatërronin derën me të Gaqos. Ai…

MONSTRA DHE KRIMET POLITIKE VMRO-BDI

Nga Sulejman Mehazi Të burgosurit e "Monstrës" u liruan nga Shutka si të pafajshëm, e drejta vonon, por nuk harron. E po, atëherë ku mbeti padrejtësia ndaj kësaj pafajësie, ku? Këto s'kena na përkujtojnë dramat trishtuese të…

Disa shqyrtime për aktin e pavarësisë

Nga Gëzim Llojdia Ditën e arrestimit kohë zhegu 8 gusht 1945 Lef Nosi ortodoks studiues, intelektual, politikan rreth 75 vjeç, nuk mund të mbante me vete aktin origjinal të pavarësisë,ato dy fije letre ku 40 burra firmëtar kishin sigluar…

Njeriu që kujdeset për Flamurin “e tij”!

Nga Bislim Ahmetaj Shumë njerëz e njohin Gëzim Hidrin si “skllavi e gurit” epitet që ai vet ja ka ngjitur vetës së tij. Ai, gurin e ka kult dhe dashuri njëherësh. Me gurin jeton, me gurin beson se do të jetojë edhe në botën e përtejme. Aq…

Pjergulla e kulakut

Nga Av. Xhafer Sadiku Detyrimet atë vit ishin të rënda, por ata që ishin cilësuar kulak do të paguanin dyfish për të njëjtën sasi të ardhurash dhe nëse nuk i shlyenin dot, edhe dënimi ishte dy here më i lartë. Fshatarët i shikonin…

ERIONËT E RRUGËS DHE VELIAJ I BASHKISË…

Nga Agim Xhafka Sot u nisa drejt Korçës. Në mëngjes sapo i thashë mirëutakofshim rojes së garazhit më ze rrugën një makinë e Laçit. Bëhu pak më anash,i thashë ,sa të kaloj. Më pa sikur isha vrasësi i babait të tij.…