Browsing Category

EDITORIAL

Dekomunistizimi, punë e pambaruar e PD-së

Nga Nebil Çika * Se pari dua te sqaroj një keqkuptim me një shkrim të botuar dje në “G.SH” për një projekt-ligji për dekomunistizimin qe PD-ja ne bashkëpunim me po përgatit . Kur ne themi qe :”Është kriminal dhe i pa pranueshëm qe Gramoz…

Njëri nga ne !

Nga Nebil Çika * Dy dite me parë ne kuadrin e Ditëve te Kujtesës, IDCM dhe Fondacioni Konrad Adenauer ne Shqipëri organizuan një konferencë me teme Ligji dhe Drejtësia, ku u diskutua mbi mundësinë e drejtësisë për krimet e komunizmit ne…

Të vrasësh elitën!…

Nga Nebil ÇIKA Një kolegu im gazetar, i huaj, më befasoi me konkluzionin e tij kur po e shoqëroja në stendën e krimeve të komunizmit në Muzeun Kombëtar dhe në disa burgje e kampe internimi të kohës se diktaturës koNjë kolegu im…

Kur shteti nderon krimin !*

Nga Nebil ÇIKA “Presidenti i Republikës Bujar Nishani, i akordoi Gjenerallejtënant (në lirim) Rrahman Parllakut dekoratën “Nderi i Kombit” me motivacionin: “Drejtues i talentuar i Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare dhe i Forcave të…