Browsing Category

DOSSIER

Larje hesapesh në Riad?

Ka qenë një fundjavë me tension të lartë dhe bujë të madhe ajo që sapo lamë prapa në Lindje të Mesme, që për motive dhe situate të ndryshme e ka vendosur Arabinë Saudite në qendër të syrit të madh mediatik të politikës ndërkombëtare.…

PSE U FORMUA “DIVIZIONI SKENDERBEG”

Nga Av. Xhafer Sadiku Për divizionin SS Shqiptar me emrin “Skenderbeg” është folur pak, madje nuk është qartësuar si u formua, kush e formoi dhe për cilat qëllime. Këto përgjigje na i jep një dokument i Komitetit Qendror të…

Rekordi i zi -106 vjeç në burgjet e komunizmit

Nga Kastriot Dervishi Nuk besoj se në ndonjë vend të botës ndonjë njeri në moshën 106 vjeçare ka qenë i burgosur. Këtë rekord të zi e mban Shqipëria. Një i moshuar, krejt pa asnjë faj mbahej në burg. E vërteta e historisë së tij zbulohet…

Qytetet në lëvizje

Nga Shkupi në Bukuresht, nga Varshava në Beograd, qytetarët e Europës Qendrolindore po mobilizohen dhe bëjnë që të ndihet zëri i tyre. Është fillimi i një alternative reale politike Në vitin 2006 matematikani rumun Nicușor Dan është…

Tarti i Spaçit

Nga Hysen Haxhiaj Ne vitin 1976 u arrestova dhe mbas hetuesise me 27 prill 1977u denova me 10 vjet ne grupin e art-kultures Nga Durresi me cuan ne Spac Kur arrita ,pyesja per cdo gje ,doja te dija per jeten dhe bemat atje…

Si i përndiqte Sigurimi i Shtetit kulakët

Nga Av. Xhafer Sadiku Në raportin e pushtetit socialist me ish kulakët, asgjë nuk ka ndryshuar: pushteti i bijve është edhe më i egër se i etërve. Më i egër pasi që jetojmë në një kohë tjetër, ndërsa urrejtja e tyre nuk është zbutur.…