Monthly Archives

December 2017

POLITIKA E PARTISË KOMUNISTE SHQIPTARE

Nga Prof. Dr. Isuf Luzaj Partia Komuniste Shqiptare nuk pati as program politik, as strategji politike, as platforma derisa arritën emisarët e Titos: DUSHANI dhe MILADINI. Vetëm kur këta i mësuan komunistët shqiptarë mbi taktikat e…

Berisha nganjëherë bën humor

Nga Qamil Gjyrez Imagjinata të shfrenuara për një depresion të PD-së, kanë vetëm ato politikanë humbës në këtë forcë politike që nuk kanë asnjë të ardhme ashtu sic ishin dikur në P.D. P.D. për meëndimin tim po zhvillon një opozitë…

Basha në Londër me konservatoret britanike

Njoftim i Partisë Demokratike. Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ndodhet në Londër me ftesë të Partisë Konservatore Britanike të Kryeministres Theresa May. Ai do të marrë pjesë në konferencën e organizuar nga Konservatorët…

Irredentizmi korsikan

Me Traktatin e Versajës, të nënshkruar nga të plotfuqishmit respektivë me 15 maj 1768, Republika e Gjenovës ja ofroi Mbretërisë së Francës ishullin e trazuar dhe krenar të Korsikës, si garanci për borxhet e kontraktuara me Parisin…