Ballist Morina, Konventa Evropiane dhe shteti dordolec shqiptar

Ballist Morina, Konventa Evropiane dhe shteti dordolec shqiptar

Nga Av. Alfred Duka Shteti shqiptar ka një histori afër një shekullore ne marrëdhëniet e ekstradimit me shtetet e tjera, ajo fillon 17 Dhjetor 1926 me Mbretërinë e bashkuar, duke vijuar me pas me Traktatin e ekstradimit ndërmjet Mbretërisë shqiptare dhe Shteteve të bashkuara të Amerikës qe mban datën 1 Mars 1933. Pra nje histori […]

Mish për top

Mish për top

Nga Ilir Levonja Nga dje dhe sot shqiptarët janë përfshirë në një masë proteste karshi një vendimi gjykate në Kroaci. Kjo në lidhje me ekstradimin e ballist Morinës, ai që në tetor të vitit 2014 u njoh si autori i lëshimit të një droni, që çoi në ndërprejren e ndeshjes mes Shqipërisë dhe Serbisë. Luheshin […]

ADIDAS-kat e EDI RAMËS

ADIDAS-kat e EDI RAMËS

Nga Sulejman Mehazi Të lumtë Edi Rama, 10-she të madhe ke për politikëbërjen tënde. Me të mbathurat e tua “adidas-ke”, jo vetëm që ke çuditur, por edhe ke nxitur diplomatët e huaj europianë e ballkanikë, që tani e tutje, gjithë funksionarët e lartë shtetërorë do reklamojnë fabrikat e patikave “Nike”, “Adidas”, “Puma” etj. Shikoni sa […]

Bllofet e Edi Ramës për ministrat nga Kosova e Maqedonia

Bllofet e Edi Ramës për ministrat nga Kosova e Maqedonia

Sulejman Mehazi A se vëreni se Edi Rama luan si cjapi me dhitë me kosovarët e shqiptarët e Maqedonisë. A me të vërtetë besojmë se, ai, do marrë në qeverinë e re, e do bënte ministra nga Kosova e Maqedonia, po a s’u mësuam me bllofet, shakatë,(zajebanciat), rrenat e llafet e zbrazura të Edi Ramës. […]

Arrestimet në kampet e internimit Savër, Gradishtë, Plug, Grabjan, Cermë.

Arrestimet në kampet e internimit Savër, Gradishtë, Plug, Grabjan, Cermë.

Nga Simon Mirakaj Në vitin 1959 Shqipërinë e vizitoi sekretari I parë I Bashkimit Sovjetik Nikita Hrushov. Një javë përpara se ai të vinte në Shqiperi sigurimi I shtetit në Lushnje mori masa për të mbrojtur nga armiqte e klasës sekretarin e parë të B.S. duke larguar nga qyteti disa individ si Seit Selfon,Vanko Lezon,Shahin […]

Berlini mos të guxojë të zëvendësojë Londrën

Berlini mos të guxojë të zëvendësojë Londrën

Nga James Rogers Mbretëria e Bashkuar shikon e preokupuar tentativat gjermanë për të konsoliduar një bërthamë ushtarake dhe gjeoekonomike në continent. Me Brexit, britanikët ia bënë vetes. Gjermania e deteve kundër Gjermanisë së lumenjve. Pothuajse me siguri, Mbretëria e Bashkuara do të ishte e pranishme qysh nga fillimi në çfarëdo përplasjeje midis Shteteve të Bashkuara […]

Dëgjoi zoti Kryeministër !!!

Dëgjoi zoti Kryeministër !!!

Nga Dhurata Çupi Ka disa ditë që ri përsëritët në media nga Erion Veliaj se paska një studim për të furnizuar Tiranën me ujin e burimeve natyrore të Gurit të Bardhë të bashkisë Klos. Natyrisht që kjo iniciative ka nervozuar qindra qytetarë të Klosit që banojnë aktualisht, ose kanë pronat e tyre aty dhe rikthehen […]

HUMBJA E IDENTITETIT POLITIK TË P.D. DHE PASOJAT

HUMBJA E IDENTITETIT POLITIK TË P.D. DHE PASOJAT

  Nga Filip Guarziu * Rezultati i zgjedhjeve të 25 Qershorit në Shqipëri u shoqërua me një mori diskutimesh publike e mediatike që tentuan të përcaktojnë shkaqet që sollën këtë situatë pothuaj të harruar tashmë në politikën shqiptare, ku një parti e vetme fiton maxhorancën parlamentare dhe fatet e një populli varen vetem nga “aftësia” […]

1 2 3 11